Laatste Nieuws
Home - Lifestyle - Belgian Pride Brussel 2015

Belgian Pride Brussel 2015


Belgian Pride Parade 2015 Belooft Een Succes Te Worden.

Belgian Pride Parade 2015 Belooft Een Succes Te Worden.

Belgian Pride Parade 2015 Belooft Een Succes Te Worden.

Belgian Pride Parade organisatoren van de jaarlijkse Belgian Pride Gay Parade in Brussel hebben vandaag hun bezorgdheid uitgedrukt voor de Belgian Pride Parade die zal plaatsvinden op de 16de Mei 2015, maar zoals altijd, het belooft terug een groot feest te zijn voor de GLBT (holebitrans) -gemeenschap in Belgie.

Het Belgian Pride festival bekomt meer en meer populair- dit jaar alleen een 100000-tal GLBT’s participeerden in de Belgian Pride Parade in Brussel- maar organisatoren hebben gedurende de persconferentie vanuit Nieuwpoort vandaag sommige van hun bedenkingen geuit en in het bijzonder verwezen naar het dansen gedurende de Belgian Pride Parade.

Belgie heeft nog een lange weg te gaan om een gelijkmatige en rechtvaardige samenleving te bekomen, en terwijl de recente deelname van hetero vrienden van GLBT’s gedurende het Belgian Pride festival toegenomen heeft, de participatie van hetero vrienden van de GLBT-gemeenschap resulteerde in een aantal verontrustende incidenten.

“Het is een geweldige dag in de Gay Kalendar, voor ons als een gemeenschap, maar ook voor Belgie als een geheel,” deelde Filip Nolle mee, “maar er moet iets gedaan worden aan het STD probleem.”

STD, ook wel bekend als ‘Straight’s Terrible Dancing syndroom’ heeft de LGBT-gemeenschap geteisterd sinds de geboorte van het Belgian Pride Festival, maar rapporten maken de suggestie dat de inspanningen van hetero’s die probeerden te dansen, uiteindelijk niet een all time high bereikten.

“Kijk, de vrouwen zijn niet zozeer het probleem voor het grootste deel. Het is de Hetero mannen die het probleem zijn, ze bekomen zo opgewonden gedurende het dansen, dat hun ledematen rondvliegen in elke direktie. Het is pijnlijk om te zien en ook verschrikkelijk gevaarlijk op hetzelfde moment. Het festival is zoveel meer dan een Belgian Gay Pride Parade, maar we hebben een reputatie hoog te houden, “gaf trotse deelnemer Sabine Fontaine toe.

Nieuwpoort Nieuws werd verschillende video’s getoond -gefilmd in het kader van het onderzoek van hoe het Pride festival verbeterd kan worden- die eindeloze gevallen van hetero’s die probeerden te dansen in een sexy fashion, maar enkel als idioten overkwamen, aantoonden.

Men gelooft veel hetero’s bezoeken Gay clubs en gay bars in een poging om ‘zich uit te leven en te dansen zoals de LGBT’s ‘ , maar zich helaas niet in de mogelijkheid bevinden.

“Het zoe je verbazen hoeveel hetero’s we verzorgen in de Spoedgevallen Dienst gedurende de weekends na een poging tot dansen. Het betreft meestal dat ze niet de ene voet voor de andere hadden gezet, “deelde verpleegster Anita Verbeecke mee.

“De meerderheid van de hetero’s die lijden aan STD, lijden ook aan Dance Blindheid’, ze kunnen gewoon niet zien hoe ongecoördineerd ze zijn. Ritme is een vreemd land voor hen. Als ik eerlijk ben, het soort ruinneerd de ervaring voor de rest van ons, ” voegde Belgian Pride veteraan Herman Jacobs eraan toe.

Safe Danse Zones‘ zullen worden ingevoerd om de ‘Street Cred’ van het Belgian Pride festival te behouden. In deze ‘veilige dans zones’ zullen hetero’s toegestaan zijn om te dansen in afgesloten ruimten waarin geen LGBT’s zich kunnen bevinden en filmen niet toegestaan is.