Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Barman-Klokkenluider: Wij Wassen Nooit Citroenen en Limoenen!

Barman-Klokkenluider: Wij Wassen Nooit Citroenen en Limoenen!


Barman-Klokkenluider: Wij Wassen Nooit Citroenen en Limoenen!

Barman-Klokkenluider: Wij Wassen Nooit Citroenen en Limoenen!

Een barman-klokkenluider heeft in een baanbrekende openbaring die de grondvestingen van de toeristische industrie en horecasector aan het daveren zou kunnen brengen, onthult dat de vruchten die gebruikt worden als fruit-en groentengarneringen voor cocktails en alcoholische-en frisdranken in de meeste bars, tearooms en cafes nooit of zelden gewassen worden.

“Ik heb gewerkt sinds 2008 in meer dan 25 verschillende bars en geen enkele van deze bars heeft ooit limoenen gewassen”, vertelde de 37-jarige Daniel Verscheeve, die anoniem wilde blijven omdat hij bang was zijn job in de Bar des Freres, een hippe cocktailbar in Nieuwpoort, te verliezen. “Het is een handelsgeheim dat elke barman, serveur of serveuse kent. In de meeste horecagelegenheden worden de citroenen en limoenen, waarvan er altijd een paar rottig of schimmelig zijn, bewaard in een houten kratje of een kartonnen doos ergens onder de bar of in de keuken en worden gewoon
in stukjes gesneden zonder dat ze ooit worden gewassen.”

Citroen en limoenen worden routinematig gebruikt om een ​​breed scala van alcoholische dranken zoals Gin&Tonic te garneren.

Lees ook: Mijn Huwelijk Ruïneerde Mijn Drinken! bekent Nieuwpoortse Man

“Je zult nooit een barman zien die een G&T of een cocktail met fruit bestelt, want we weten dit allemaal,” voegde Verscheeve eraan toe, en herinnerde Nieuwpoort Nieuws opnieuw om nooit zijn naam aan iemand bekend te maken, want zijn baas Johan Delameire is een smeerlap en zou hem waarschijnlijk op staande voet ontslaan als hij wist dat hij[Verscheeve] tegen de media praat en zodoende  voorgoed het vertrouwen in de industrie kan verwoesten.

“Iedereen zit erin en doet het, man, en ik kon dit niet langer voor mezelf houden; Fuck! wie weet waar die citroenen zijn geweest of waar ze vandaan komen ?” Dit is belangrijker dan een gelukkig leven met mijn vriendin en ik ben bereid die risico’s te nemen omdat mijn geweten het niet toelaat.”

De barman onthulde ook dat de meeste glaswasmachines vuil zijn en sommige uitbaters te gierig zijn om in een afwasmiddel voor glazen te investeren en gewoon warm water gebruiken om glazen te wassen zonder dat ze de bacteria, die achtergelaten werden door de vorige gebruiker van het glas, doden!

‘Wees er zeker van dat je niemand vertelt wie ik ben, oké?’ vroeg Verscheeve nogmaals, voordat hij naar huis ging in de Langestraat (nr422 et.2) in Nieuwpoort..