Laatste Nieuws
Home - Nieuws uit Nieuwpoort - Katholieke Kerk Reageert Op Baby Massagraf Ontdekt in Ierland

Katholieke Kerk Reageert Op Baby Massagraf Ontdekt in Ierland


Baby Massagraf ontdekt Moeder en Kind tehuis in Ierland

Baby Massagraf ontdekt Moeder en Kind tehuis in Ierland

Baby massagraf ontdekt in Ierland telt bijna 800 lichaampjes.

De katholieke kerk van Ierland heeft gereageerd op de grimmige ontdekking van een baby massagraf met de overblijfselen van bijna 800 geïdentificeerde kinderen die begraven werden in een ongemarkeerd perceel naast een berucht ‘ Workhouse ‘ of Moeder and Kind Tehuis ” bij Tuam in County Galway.

De katholieke kerk beweert dat het baby massagraf een tijdelijke oplossing was en de overblijfselen daar ” gewoon aan het rusten waren “.

De Tuam Workhouse voor ongehuwde moeders en hun babies was onder de toezicht van de Zusters van de  Bon Secours Orde  tussen 1925 en 1961 en funktioneerde als een wasserette , gedurende welker tijd de lichamen van ten minste 796 kinderen, tussen 2 dagen en 9 jaar oud, werden geplaatst in een oude septische tank, nadat ze gestorven waren door, tuberculose ,ondervoeding ,longontsteking en verwaarlozing.

Inmiddels heeft de hele natie gereageerd met shock en afschuw over de vondst  die Catherine Corless, een lokale historicus uit Galway, maakte toen ze een onderzoek verrichte over een plaatselijk Workhouse, lokaal bekend als ‘ The Home’ . en een  Massagraf dat vroeger al in 1975 bij toeval ontdekt was.

De gebeurtenissen die een les zijn in bittere ellende en oneindige droefheid die zelfs een nazi- oorlogsmisdadiger zou doen slikken, kwamen tot uiting in de straat in een land dat zag 196 kinderen in staatszorg sterven tussen 2000 en 2010.

De katholieke kerk, die beperkt is tot slechts € 128.000.000 in de uitbetaling van schadeloosstelling aan slachtoffers van seksueel misbruik in een 2002 rechtsbank uitspraak, maar tot nu toe nog niks hebben uitbetaald, zocht ondertussen uit hoe ze hun standpunt uit konden leggen over het baby massagraf in Tuam.

Er is veel speculatie over wat er gebeurde in het Tehuis na deze recente onthullingen ” zei Msr Sean Green , woordvoerder van de Ierse tak van de katholieke Kerk Schandaal Containment Unit , ” mensen lijken te geloven dat, omdat deze kinderen zijn geboren uit ongehuwde de moeders, de kerk overwoogde hen aotomatisch als zondig en onwaardig van een fatsoenlijke katholieke begrafenis , zodat ze eigenlijk hun kleine restjes in het dichtstbijzijnde gat in de grond gooiden die ze konden vinden .

Maar geloof me , dat was niet het geval ; Ik verzeker u , deze lijkjes zijn daar gewoon aan het rusten in dat massagraf tot dat we ze eens en voorgoed begraven.

Een Dekmantel voor de mishandeling van kinderen? Helemaal niet!. We zijn altijd van plan geweest om ze op te graven en ze fatsoenlijk te begraven , en we gaan het meteen doen” voegde Msg Green eraan toe.

Toen Nieuwpoort Nieuws de Ierse regering om commentaar vroeg, was er absoluut niemand beschikbaar op het moment