Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Astridpark Nieuwpoort Krijgt Permanente Olympische Schaatspiste

Astridpark Nieuwpoort Krijgt Permanente Olympische Schaatspiste


60 Jaar Oud Tennisplein In Astridpark Wordt Vervangen Door Olympische Schaatspiste.

Architecturele Impressie van nieuwe olympische ijsbaan in Astrid Park.

Architecturele Impressie van nieuwe olympische ijsbaan in het Astridpark Nieuwpoort!

ASTRIDPARK NIEUWPOORT KRIJGT OLYMPISCHE SCHAATSRING

Nieuwpoort Nieuws heeft vandaag vernomen dat plannen die in de maak waren om het Astridpark Nieuwpoort te transformeren in een permanente openlucht schaatspiste ofte ijsbaan van olympische afmeetingen, groot genoeg om internationale ijstoernooien te houden en zelfs sommige Olympische Winterspelen – als Belgie er ooit in slaagt om die in de wacht te slepen – nu realiteit zullen worden

Volgens de haalbaarheidsstudie en het strategisch plan, uitgevoerd door Deloitte Belgium, zou het renovatieproject en de aanbouw van de olympische schaatspiste in het Koningin Astridpark Nieuwpoort tot 120 construktie jobs en -na voltooiing- 50 fulltime jobs bezorgen voor de kustgemeente en tot 5miljoen euro per jaar opleveren voor de lokale economie.

Onze anonieme bron deelde mee dat het Astridpark Nieuwpoort is sinds lang een doorn in het oog van het gemeentebestuur en de ordinaire Nieuwpoortse inwoner, daar de tennis terreinen enkel de elite van Nieuwpoort dienen en brengt bijna geen ofte geen enkele economische en socio-culturele bijdrage toe voor de stad en de inwoners van Nieuwpoort.

Lees Ook

Nieuwpoort : Vader Trots Op Luiers Van Pasgeboren Zoon

Nieuwpoorts Meisje Heeft Nieuwe Relatie, net in tijd voor Valentijnsdag

“Op het moment zijn er ongeveer 300 mensen (tennisclub leden) die gebruik maken van de faciliteiten in het openbaar Astridpark Nieuwpoort en het is tijd dat het ganse Astridpark in Nieuwpoort open is voor iedereen.” volgens Dhr J. Taeckens die anoniem wenst te blijven.

“De schaatspiste in het Astridpark zou meer dan 500.000 schaatsers per jaar kunnen onthalen en bezoekers van zover als Canada en China aantrekken. Op zijn beurt zou dat een grote cashinjectie betekenen voor het stadsbestuur van Nieuwpoort.”

Het nieuws van de Olympische Schaatspiste in Nieuwpoort is ook verwelkomt door de nog niet opgerichte Nieuwpoortse Ice Hockey Club (NIHC):

“Het is prachtig nieuws! Echt prachtig! Ik herinner de tijd toen we in Nieuwpoort een Olympisch openlucht zwembad hadden in het Leopoldpark..Dat was iedere dag vol in de jaren 70-80 gedurende de zomermaanden. Deze nieuwe ijsbaan, compleet met de speed-iceskate ring en krabbelbaan voor de kindjes, te samen met de restaurants, cafes en winkels kan alleen maar goed zijn voor Nieuwpoort en bovendien. het zou Nieuwpoort eens en vooral op de map plaatsen… ” aldus de nog verkozen te worden voorzitter van de NIHC.

Grondplan van Olympische Ijspiste Koningin Astridpark, Nieuwpoort

Grondplan van Olympische Ijspiste Koningin Astridpark, Nieuwpoort

Vanuit het rapport blijkt dat het ijs zou gemaakt worden via een ondergronds Ice-Heat Flow Exchange Systeem die overtollige warmte -geproduceerd door het overdekt zwembad in het nabije Leopoldpark- omzet in ijs via ultra-conductieve frigorifieke energie tubes en gevuld zijn met koper electrons.

Een onderzoek in het gebruik van artificieel ijs, geproduceerd door companies zoals Xtra-Ice en Global SynthIce is nog ondergang

Het tennisplein gekend als ‘De Put’ in het Astridpark  zal geen deel vormen van het Olympische Ijsbaan Project and zal ter beschikking blijven voor de bestaande leden van de tennisclub.