Laatste Nieuws
Home - Lifestyle - Walter Capiau Een Probleem voor AartsBischop

Walter Capiau Een Probleem voor AartsBischop


Aardsbisschop Bezorgt Om Gay Sex Boek

Aardsbisschop Bezorgt Om Gay Sex Boek

Aartsbisschop van Belgie  André-Mutien Léonard heeft zijn bezorgdheid over een controversieel ‘gay sex-boek’ uitgedrukt als gevolg van de voorverkoop van het boek dat plaats vond in Antwerpen vandaag.

Het boek, met tijtel  ‘De ruige Gay Sex Gids’ en geschreven door Walter Capiau,   is gericht op jonge katholieken vanaf 12 jaar en ouder,  is verkrijgbaar  vanaf de eerste juni 2014  in Belgische boekhandels, maar is al te koop in Nederland sedert januarie 2013.

In een intervieuw op VRT radio deze week ,  Mons. Leonard wijsde uit dat dhr Capiau vergat de verantwoordelijkheden te vermelden die samengaan met seks op zo’n jonge leeftijd, gezien jonge mannen gemakkelijk invloedbaar zijn en niet echt weten hoe zich te beschermen tegen seksueel overdraagbare ziekten zoals Aids en genitale wratten en oudere mannen.

Aartsbisschop  Léonard reageerde op een artijkel die hij gelezen had in het wekelijks Nederlandse ‘Boyz voor Mannen’ tijdschrift,

Volgens de aartsbisschop, een mr J. Maes  zei in het artijkel:  “ Dit boek is, met de help van de Japanse stijl manga illustraties en de extreem ruige seks posities, kristal klaar en expliciet.”

Capiau was oorspronkelijk van plan om het boek in maart uit te brengen in Belgie, maar dit werd uitgesteld toen een 17 jarige in Nederland stierf aan interne bloedingen nadat  zijn 64 jarige partner de beruchte ‘vuist op rxxt *  in kombinatie met de  xxxzak-strop**’ uitvoerde.

Na het incident, de Katholieke Oudervereniging van Belgie beschreef het boek als ” Het Is geschreven met de Duivels zijn eigen penis” .

Aartsbisschop  Léonard zei : “Het is belangrijk om op te merken dat deze boeken bestaan voor één reden en enkel voor één reden: om homo-erotisch gedrag in mooie , jonge, katholieke jongens te promoten.”

*gecensureerd, ** gecensureerd