Laatste Nieuws
Home - Gezondheid - 5 Oud Vlaamse Tips Om Een Verkoudheid Te Bestrijden

5 Oud Vlaamse Tips Om Een Verkoudheid Te Bestrijden


5 Oude Vlaamse Tips Om Een Verkoudheid Te Bestrijden

5 Oude Vlaamse Tips Om Een Verkoudheid Te Bestrijden

Het is terug die tijd van het jaar waar schijnbaar functionerende volwassenen zich terugtrekken in hun luie zetel en transformeren tot rillende hoopjes van miserie, verzwolgen in hun eigen zelfmedelijden en omringd door dozen van Kleenex.
Nieuwpoort Nieuws, zoals altijd bezorgd voor het welzijn van onze lezers, heeft daarom besloten om met u vandaag een aantal goede oude Vlaamse verkoudheidsremedies te delen.

1: Het Oplossen Van Twee Aspirines In Een Glas Water

Het oplossen Twee Aspirines In Een Glas Water

Het oplossen Twee Aspirines In Een Glas Water

Dit is waarschijnlijk een van de meest bizarre remedies die tot op heden in gebruik is. We adviseren onze lezers om dit niet te proberen daar er geen medisch bewijs is dat aantoont dat het echt werkt.

In de goede oude tijd, patiënten werden  door artsen gevraagd om een pakje van een speciale tablet genaamd “aspirine” te kopen in een apotheek.
De patiënt moest vervolgens een glas water halverwege vullen. Dan, voor geen duidelijke reden hoe dan ook, werd hen gevraagd om het pakje Aspirine te openen met hun handen.

Artsen, op dit moment, adviseerden de patiënt om twee van deze tabletten in het glas water te laten vallen, zoals stenen en roeren totdat ze waren verdwenen!

Vervolgens zou de patiënt de vloeistof met de kleine spikkeltjes drinken en proberen in te slikken. Walgelijk!

2: Slik 1 Of Een Handvol E’s

Slik 1 Of Meerdere E's

Slik 1 Of Meerdere E’s

Ecstasy tabletten staan bekend onder gebruikers sedert begin 1980 om te zweten en te dansen als idioten, maar de voordelen voor de gezondheid van de designerdrug zijn nog onbekend.

Veel gebruikers zweren bij deze remedie en beweren dat slechts één tablet een verkoudheid kan genezen in slechts acht uur.

Er wordt aangenomen onder gebruikers dat de verhoogde lichaamstemperatuur, gemengd met het zweten en een euforische high, kan 99% van virussen in uw systeem doden.

Hoewel er geen echt bewijs is voor de theorie, “de tabletten” zijn nog steeds een van de meest gebruikte verkoudheidsremedies  gebruikt in Vlaanderen

3: Snuif Een Fles Heilig Water Uit Lourdes

Snuif Een Flesje Lourdes Water

Snuif Een Flesje Lourdes Water

Dit gebruik is ontwikkeld in de jaren 1960 en houdt in dat de patiënt een strootje moet vasthechten aan de bovenkant van een fles Lourdes wijwater met Bluetac of plakband.

Enkele tientallen rozenkransgebeden moeten worden gelezen voordat de koudelijder het strootje in zijn neus steekt en snuift. Patienten moeten overschakelen van neusgat naar neusgat totdat de hele fles leeg is.

De traditie eist dat ze ook een lokale grot of Heilige Kapel moeten bezoeken en een aantal post-snuif gebeden aframmelen voor het slapen gaan.
Wetenschappers geloven dat de micro-organismen in Lourdes water bacteria in de neus en keel doden en is ook goed tegen Ebola.

4: Een Dubbele Hete Whisky

Een Dubbele Hete Whisky

Een Dubbele Hete Whisky

Hiervoor heeft u een aantal kruidnagels, citroen, suiker, wat heet water, whisky en het bovenlichaam van de patiënt nodig.

Snij voorzichtig de citroen gelijkmatig in schijfjes. Neem een schijfje en steek vervolgens een kruidnagel in elk van de schijfjes.

Nu giet u 400ml tot 600 ml zeer warm water (niet kokend) in het glas dat u eerder hebt gevuld met 10cl whisky.

Voeg 2-3 lepels suiker toe, afhankelijk van uw smaak. Laat de schijfjes citroen met kruidnagel in het glas en roer tot u zeker bent dat alles goed met elkaar vermengd is.

Nu kook het mengsel en giet het over de borstkas van de patient tot dat zijn/haar tepels verschrompeld zijn als een rozijn.

5: Het Offeren Van Een Buitenechtelijk Kind

Het Offeren Van Een Buitenechtelijk Kind

Het Offeren Van Een Buitenechtelijk Kind

Niet zozeer meer beoefend als gevolg van politieke correctheid wetten ingevoerd na de dood van Koning Leopold II.

In 1897, het offeren van een buitenechtelijk (zwart) kind was één van de meest voorkomende verkoudheidremedies gebruikt in Vlaanderen gedurende de 19de eeuw.

De remedie, die bestaat uit het bezoek van de patient aan een instituut voor wezen, beheerd door nonnen, stelt dat de patient een ritueele kerkdienst bijwoont, uitgevoerd door speciaal opgeleide nonnen en paters uit Rome.

Na een korte 30 minuten, de patiënt wordt dan een onwettig kind overhandigd om te slachten als offerande.
De slaagkans van de remedie is niet bekend, maar historici geloven dat het vrij hoog moet zijn geweest als gevolg van het grote aantal slachtoffers die aangevoerd werden vanuit het toenmalige Congo-Belge.